2009. szeptember 5., szombat

15 hónap




Anya ezt találta 1 oldalon a 15 hónapos fejlődésről.

*13-15 hónapos korban sok baba már egyedül jár és egyre több lépést tesz egyedül. – Én már régóta szaladok ész nélkül !
*Egyre ritkábban esik el. Képes lehajolva felvenni valamit, befordulni vagy hirtelen megállni. – Ez is kipipálva, bár azért még mindig esek-kelek, ha belejövök a futkározásba!
*Szívesen játszik olyan játékokkal, amelyeket maga után tud húzni, vagy amelyeket tologathat. –
Ez igaz, mert a kedvenc játékaim közé tartozik a tologatós kisegerem és a vakkantós húzogatós kiskutyám! Ezen kívül szeretek könyveket lapozgatni, de ahhoz nincs türelmem, hogy megvárjam, hogy olvassanak is belőle!
*Keze is egyre ügyesebb, és tudja forgatni a csuklóját. –
Anya ezt még nem vette észre, de tényleg határozottabban fogok meg tárgyakat!
*Két-három kockából tornyot tud építeni. –
Inkább csak rombolok, de már nem olyan nagy hévvel!
*Ceruzával, krétával rajzol, firkálgat. – Még nem próbáltam, de fokozott érdeklődést mutattam egyik nap Anya színes tollai iránt!
*Egyéves kora után már lassabban nő, és a korábbiakhoz képest kevesebbet eszik. – Ez nem igazán igaz, mert rengeteget eszem, bárhol és bármikor! Kivéve, ha olyat kapok, ami nem ízlik vagy ha éppen fontosabb dolgom van és mennem kell :)! A súlyom attól függ hogyan mérnek. Ha egyedül állok a mérlegre, akkor 10kg, ha Anyával, akkor 12. De legyek 11 :)! A magasságomat nem hagyom megmérni, de a 74es ruhák már kicsik, és a 80asok meg éppen hogy jók. Anya egyébként még mindig szokott pürésíteni, mert a fogaim megálltak a növekedésben és mindössze 6 van még mindig (felül 2 alul 4 metsző) és azok sem bújtak ki teljesen.
*A babák fele ilyenkor már tud egyedül inni a poharából, és ügyesen használja a kanalat. – Hát Anya nem nagyon hagy pohárból inni, mert legutóbb is mindent magamra öntöttem, de itatós pohárból már szuperül megy egyedül. Kanállal pedig ügyesen tudom megetetni Anyát vagy Apát, de Magamat még nem igazán !
*Egyre határozottabban fejezi ki a kívánságait. Előfordul, hogy kisebb-nagyobb dührohamot kap, ha valami nem az elképzelései szerint történik. – Ez igaz!!! Anya órákat tudna mesélni az ilyen dühös pillanataimról!
*A 14-15 hónapos kor vége felé elkezdődhet a "nem-korszak": a baba egyszer csak mindenre nemet mond. – Nem igazán mondok semmit. Csak azt, hogy hamma (éhes vagy szomjas vagyok), vau (kutya), hinta (hinta) és gagyogok sokat a saját nyelvemen, viszont mutogatok és gesztikulálok, hogy elérjem amit akarok!
*Egyre jobban unja a járókát is. – Nincs járókám, de tényleg unom a zárt tereket és leginkább a kertben szeretek lenni!
*Plusz infók még:
- Szeretek: barátokkal játszani, kergetőzni, buborékot fújni, plüss állatokat ölelgetni, rendetlenkedni, meztelenkedni, pancsizni, madarakat, autókat buszokat és repülőket nézni
- Utálom: ha aludnom kell, ha pelenkáznak, sokáig ugyanazt csinálni.
*Ezenkívül már sok mindent megértek, csak kevés dolgot akarok megcsinálni, mert már most tudok szelektálni fonots és nem fontos dolgok közül :)!
*Valamint a szüleim bánatára pillanatok alatt kisangyalból kisördöggé tudok változni és ehhez még 15 hónap alatt sem szoktak hozzá.

Hát azt hiszem röviden ennyit most rólam, mert több fontos dolog nem jut eszembe.

4 megjegyzés:

Ilyen öregek vagyunk :)

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers