2011. június 12., vasárnap

Szeptembertől új időszámítás kezdődik

Hát kicsit megkésve, de még időben mesélem el, hogy szeptembertől Én is óvodás leszek. Már régebben kiderült és már a szülőin is túl vagyunk, de időnk csak most jutott leírni.
Szóval állítólag 120 jelentkezőből 66ot vettek fel, így külön még kiváltságosabbnak érezhetem Magam, főleg, hogy Anya itthon dekkol Orsival.
Az Igazgató néni nagyon kedves volt akárhányszor bent jártunk és mindig volt Hozzám pár kedves szava.

Anya külön örült amikor a szülőin kiderült, hogy Timi és Erik barátaimmal 1 csoportba fogok járni. Mindhárman "Bodzások" leszünk. A jelem pedig szőlő lesz:). Anya már alig várja, hogy belevasalhassa a ruháimba a jeleket:).
A beszoktatásos idő augusztus utolsó pár napja lesz, amikor is egész nap ott lehet Velem Anya, aztán majd szépen lassan ott fog hagyni. Mivel sokan leszünk 1 csoportban( 25 helyett 33an), így az óvónénik megkérték az otthon lévő szülőket, hogy ha tehetik vigyék haza a csemetéiket ebéd után, mert nincs helyük, jó mi? Szóval nem leszek egész napos,majd csak ebédig. A csoportok egyébként vegyes csoportok lesznek, ami azt jelenti, hogy kicsik és nagyok egyaránt.
Az óvónénik, Vera néni és Ági néni is kedvesnek tűntek, de még nem tudják mi vár rájuk, így biztos lesz pár alkalom amikor ráültetnek majd a büntiszékre.
Hát kíváncsi leszek:)!

4 megjegyzés:

  1. Szia Ricsi!Ezek jó hírek :)Pláne az,hogy a barátaiddal járhatsz egy csoportban.

    Anyukád pedig ne legyen felháborodott, örülnie kellene,mert azok helyét foglalod el a csoportban akinek a szülei dolgoznak nem pedig otthon vannak a kis tesóval! Piroskanéni

    VálaszTörlés
  2. Kedves Piroska néni!
    Köszönöm a kommentet:), de Anyukám nem volt felháborodva, hogy felvettek, inkább örült, hogy ilyen családi háttérrel is alkalmasnak találtak Engem, hogy oda járhassak.
    Egyébként pedig alanyi jogon Mindenkit fel kell venniük, ha elmúlt 3 éves, akár otthon vannak a Szülei akár nem!!!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem sok 3 évesnek már jobb a kortársak között lenni, mint egész nap az anyukája szoknyáján ülni. Ricsi is éppen ilyen 3 éves, eleven, és igazi kis közösségi lurkó. :) Az ember nem feltétlenül azért adja óvodába a gyerekét, hogy ne kelljen otthon bajlódnia vele, hanem azért, hogy közösségben legyen. Gyakorlatilag csak annyi fog történni, hogy az eddigi egész napos utcán kódorgás helyett intézményes keretek között lesznek együtt a lurkók, ugyanis szerintem nem normális dolog, hogy ennyi gyerekre nem jut a környéken egy játszótér, így ha a kicsik együtt akarnak játszani, kint kell velük lenni az utcán, a folyamatos autóforgalomban... Most legalább minden nap biztonságban játszhatnak majd együtt.

    Leiah, Erik anyukája

    VálaszTörlés
  4. Drága Leiah!
    Én is pontosan így látom ezt a dolgot, de Én ennyire nem akartam belemenni:). Viszont nagyon köszönöm, hogy ezt Te megtetted :o).

    VálaszTörlés

Ilyen öregek vagyunk :)

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers