2011. június 15., szerda

Ricsi-Tej 1:1

Ez a poszt március óta érlelődik, de igazából még most sem értünk minden vizsgálat végére, ezért még semmi sem biztos.

Történt, hogy Orsi születése után amikor a Doktor nénink ellátogatott Hozzánk, szóbajött, hogy Én még mindig nem iszom tejet és a tejtermékekkel is csínján bánunk. Hogy miért? Mert Anya még a szoptatásom alatt észrevette, hogy amíg tejjel itta a reggeli kávéját, addig az Én arcom is nagyon csúnya kiütéses volt, illetve, amikor adott bizonyos tejtermékeket ekcémás foltjaim lettek. De mivel más tünetem nem volt, így úgy gondolta, majd kinövöm, ahogy a legtöbb helyen olvasta is. Csak azt nem szűrte le a cikkekből, hogy előbb diétát kell tartanom, hogy kinőhessem :O.

Ezért a Doktor néni széklet vizsgálatot kért, hogy okosabbak legyünk. Ez sajnos pozitív lett, ami azt jelenti, hogy vért (szemmel nem látható mikro vért) találtak benne. Hogy ez mit jelent? Hogy valami miatt a bélbolyhaim pusztulnak, ami azért kellemetlen, mert a fontosabb tápanyagok 1 idő után nehezebben vagy sehogy nem szívódnak fel. Szóval a teszt után laktózmentes diétára fogtak, ami még elég jó volt, hiszen rengeteg tejtermék kapható laktózmentesen. De sajnos 2 heti diéta után a széklet-tesztem megint pozitív lett. Majd kezdődött a tortúrám, hogy semmilyen tejterméket, tejszármazékot nem ehetek. Na ez már sokkal nehezebb volt mivel – nagy megdöbbenésünkre- szinte mindenben van tej vagy tejszármazék ( párizsi, májkrém, virsli, ropi, húsleveskocka). Így Anya sokat bújta a netet, ahol szerencsére más hasonló helyzetben lévő Anyukák osztják meg tapasztalataikat és receptjeiket. Aztán hamarosan felmérte, hogy így sem áll meg az élet, legfeljebb kicsit macerásabb és nincs olyan, hogy gyorsan összeütök valamit ebédre pl. sajtos tészta, pizza vagy bármilyen nasi mint túró rudi, fornetti, kakaós csiga, palacsinta. Aztán kiderült, hogy vízzel is fincsi palacsintát lehet csinálni vagy zabtejjel kalácsot ámJ, de arra is hogy milyen sok mindent nem lehet kiváltani: túró gombóc, rakott krumpli, csokik, fagyi :(!

Szóval 3 hét teljes megvonás után a teszt végre negatív lett, és pici öröm volt az ürömben, hogy ugyan tejfehérje diéta marad, de legalább tojást lehet enni (merthogy a 3 hét alatt sok tojást ettem, de ezek szerint ez nem okozott problémát).

Aztán jött rengeteg vizsgálat és vérvétel: bőrteszt, H2 kilégzéses tesz, teljes vérkép (ezen belül tejfehérje és lisztérzékenység kimutatása is), tejterheléses teszt, de miután júniusra a végére értünk ezeknek szinte minden teszt negatív eredményt adott. Hogy ez mit jelent? Hát vagy a kb 3 hónapos diétám alatt lehet hogy kinőttem vagy csak teljesen tünetmentes lettem. Így 3 hét tesztelésre visszakaptam 1 minimális tejadagot, aztán újabb széklet-teszt és meglátjuk. Ha ez is negatív lesz folytathatjuk a tejtermékek fokozatos visszaadagolását :), de ha pozitív akkor vissza minden és folytatódik a megvonás:(.

Szóval itt tartunk, de még nincs vége!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ilyen öregek vagyunk :)

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers